5 tips: Sådan undgår du at podfade

Har du hørt begrebet at podfade?

Det er lidt indforstået for podcastnørder, men det betyder, at en podcast begynder at udkomme mere og mere uregelmæssigt og med længere og længere tid i mellem episoder.

Den fader.

Når livet larmer

Måske du kender det?

Du har en podcast, og det går super godt …. indtil hverdagen rammer.

podfadeOg du får ikke lige produceret den ugentlige/månedlige episode, og pludselig er du virkelig bagud, og din podcast ligger stille hen på ubestemt tid.

Det kan også være, at du får lavet en podcast, men aldrig kommer igang efter tredie afsnit.

Du saboterer dig selv, fordi du ikke fik tusinde lyttere, som du havde hørt andre fik og så vil du hellere skrive et indlæg.

Læs også: 10 ting jeg har fået ud af at podcaste

Efter podfading … poddøden

Todd Cochrane, CEO i Blubrry, har udtalt til Amplifi Media, at ud af 540.000 podcasts, var der kun 25 procent, er udgav en ny episode i året 2017.

Det svarer til at cirka 75 procent af alle podcasts står stille.

De er gået fra at podfade … til at dø!

At podfade er desværre noget, der sker for rigtig mange podcasts, og det er synd. Men menneskeligt.

Jeg har selv ladet det ske for Forfatterhjørnet, fordi jeg troede, at jeg kunne nå mere under en never ending (måtte skifte fra dagpleje til vuggestue) indkøring.

Men lad os få liv i vores podcasts!

5 tips: undgå at podfade

Her er 3 tips til at undgå at podfade:

  1. Sæt realistiske mål omkring hvor ofte, du vil udgive episoder. Er det noget, du kan overholde i forhold til din hverdag? Hellere sætte ambitionsniveauet lidt ned og overraske dig selv positivt. En gang om måneden er bedre, end at du fx melder ud, at du laver en ugentlig episode, og så ender på en hver tredje måned, fordi det er for uoverskueligt.
  2. Meld klart ud til dine faste lyttere, hvis din podcast i en periode ikke kommer til at udkomme regelmæssigt. Lytterne vil føle sig overset, negligeret og måske endda svigtet, hvis du bare undlader at følge op.
  3. Lav sæsoner. Hvis du kun kan overskue fx 8 episoder først og fremmest, så vælg at dele din podcast op i sæsoner. Her er det ok at holde pauser i mellem.
  4. Vælg et emne, du brænder for. Når du brænder for din podcast emne eller røde tråd, så er det lettere at overholde et indholdsflow, hvor du løbende producerer nye episoder. Når du elsker at lave noget, så er det ikke et surt arbejde, men noget du glæder dig til og som sætter gang i din kreativitet.
  5. Producer forud. Hvorfor ikke planlægge at lave flere episoder i forvejen? Så er du ikke så presset i travle perioder, for du ved, du har forproduceret til din podcast. Ellers er det nemt den, der kommer til at bøde – da det jo ofte bare er deadlines, du har med dig selv (og evt. gæster).

Læs også: Er det dumt at give indhold væk?  

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.