Tak fordi du skaber! Tilladelse til at podcaste i en svær tid

Starten på år 2020 skriver sig ind i verdenshistorien, og vi ved ikke, hvornår Corona-virus pandamien topper, eller hvornår ting kommer tilbage normalen.

En ny normal.

Hvordan har du det?
Og hvad gør det ved din kreativitet?

Er du:
✔ bange
✔ blokeret
✔ inspireret
✔ vågnet ….?

Jeg skifter konstant mellem stemninger. Nogle gange er skriften eller mikrofonen det eneste, jeg kan gribe til, og andre gange er jeg bange for, hvad der kommer ned på papiret eller ud af min mund.

Jeg er i et kreativt limbo og har svært ved at holde fokus. Jeg er i proces, fremfor i målsætning. Men der er også noget, der er vågnet i mig, der har sovet i mig længe.

Og jeg giver mig selv tilladelse til at starte ting op. Bare fordi.

 

Fortællingernes kraft

Selv er jeg hverken sygeplejerske, læge eller forsker, og jeg kan ikke være i frontlinjen og bidrage på den måde.

Men jeg tror på, at fortællinger baseret på virkelige oplevelser og erfaringer, er et af vores stærkeste værktøjer til at videregive information, skabe empati og ændre os selv, vores kultur og verden på.

Og her kan jeg gøre en lille ting.

Derfor har jeg startet en podcast, hvor jeg både selv fortæller og bringer folk personlige fortællinger fra denne nye virkelighed, vi alle er blevet en del af under Corona-virus pandemien.

Det er en måde for mig at forstå, at lytte, at dele og skabe en følelse af forbundethed på trods af forskelligheder.

 

Corona-dating og hamstring

Jeg har simpelthen valgt at give taletid til alle, der vil dele en personlig historie eller læse op af en tekst, de har skrevet om nu.

I podcasten Virkelige historier, kan du blandt andet møde:

➡ Esben, der overraskede sig selv ved at hamstre.

➡ Anni, der skal passe særligt på sit helbred og er isoleret i sit hjem lige nu. Hun fortæller om at længes efter selskab og hvordan en fin kontakt opstod med en fremmed på gaden fra sit vindue.

➡ Mette der har mødt og dater en mand under pandemien.

Og jeg fortæller også om min datters fødselsdag i dag – uden gæster – men hvordan mine forældre har lavet den fineste gestus i løbet af natten i vores have.

 

Uperfekt perfekt

Nogle af dem, der har indsendt lydmateriale til podcasten, har ikke en mikrofon. Men jeg har valgt, at indholdet er det vigtigste i den her situation.

Og jeg synes, deres egne stemmer giver en skøn synergi og fornemmelse for mennesket bag ordene.

Det er en befrielse at give sig selv tilladelse til bare at skabe og rykke på en idé, når alt andet i ens liv synes ude af kontrol og usikkert lige nu.

Du kan lytte med her.

 

Tak fordi du skaber

Tak til dig kære podcaster, som sender dit indhold ud, selv i denne svære tid. Jeg nyder at lytte til de mange podcasts, der fortsat produceres.

Jeg har brug for et frirum og at lytte til noget, der kan få tankerne lidt væk.

Og selvom du måske kan føle sig lammet lige nu, og det er helt naturligt, så vid at verden har brug for den podcast, kun du kan lave.

 

Begynd … og kom med

Hvis du ikke har en podcast endnu, så kom med på mit 6-ugers onlinekursus, der starter den 30. april. Alt foregår virtuelt, og du får en video om ugen plus mulighed for sparring og interaktion i en lukket Facebook gruppe og på Zoom.

Materialet vil du have adgang til efterfølgende også.

Jeg har valgt at holde prisen nede på 1875 kr inklusiv moms her under pandemien, da jeg ved, at mange er presset økonomisk.

Hvis du har svært ved teknik – så bare rolig, jeg tager dig ved hånden og hjælper dig med at finpudse og dele dit unikke indhold.

FÅ DIN EGEN PODCAST – online podcastkursus 2020 

Charlotte Heje Haase podcaster
Pas på dig selv og dine nærmeste
Tak fordi du er lige her 

Kh. Charlotte

Ps. Får du lyst til at fortælle din historie fra en hverdagssituation lige nu, så vil jeg elske at bringe den i Virkelige Historier. Svar på denne mail eller skriv til charlotte@bareskriv.dk