Podcast kursus: Skab din unikke podcast på 6 uger!

Skab en fængende podcast, der vækker tillid, positionerer dig som ekspert og er vanedannende. Både at lave og lytte til.

Charlotte Heje Haase podcast kurser

 

 

 

Kom med på online podcast kursus

Næste start: Januar 2020 – Early bird nu

Jeg har skræddersyet et podcast kursus for dig, der gerne vil dele din stemme med verden.

Men lad os starte med starten. 

Hvis du er selvstændig, så er du måske også overvældet over alle de ting, vi får at vide, vi skal gøre for at gøre opmærksom på os selv og vores kurser eller produkter.

Vi skal have en hjemmeside, et nyhedsbrev, en Facebookside, Instagramprofil, vi skal lave livevideoer, webinarer, Facebook annoncer, Freebies …

Men hvad nu, hvis du nu kun behøver at koncentrere dig om det, der virker for dig, og som du brænder for – og kan forestille dig at gøre kontinuerligt? 

Eller hvis du kan mærke, at det, du har gjort et stykke tid, ikke virker i forhold til det arbejde, du lægger i det?

Når lysten kalder

Da jeg begyndte at podcaste, havde jeg ingen hjemmeside eller nyhedsbrev. Noget af det vigtigste for at blive ‘fundet’. Alligevel fik jeg fyldt mine skrivekurser op gennem min podcast Forfatterhjørnet og Facebook profil og gruppe.

Jeg elskede at podcaste og at skrive på Facebook. 

Forfatterhjørnet blev faktisk startet som et lystbetonet projekt, men det viste sig at kunne noget helt særligt. Som tidligere blogger (udgav faktisk Danmarks første bog baseret på en blog) kendte jeg til at have mange læsere i sin tid.

 Men det var som om, at folk kom endnu tættere på gennem podcasten. Selvom jeg egentlig bare indtog rollen som værtinde.

Forfatterhjørnet blev faktisk startet som et lystbetonet projekt, men det viste sig at kunne noget helt særligt.

 

Skab tillid gennem at podcaste

Hvad er det, som podcasting kan?

Jeg lytter selv til podcasts, og jeg føler, at jeg har en relation med dem, jeg lytter til fast.

Søde og inspirerende Darren Rowse fra Australien (Problogger), følelsesrige og med det store hjerte Rachel Brathen – svensk yogainstruktør i Aruba (From the Heart) osv. 

Jeg holder af dem. Og jeg købte Darrens ‘Genius Bloggers Toolkit’ uden at blinke, da han nævnte det en gang i sin podcast. Og jeg drømmer om at komme til Rachels ‘Healing the Heart retreat’, når mine børn er lidt større.

De prøver ikke at sælge, de leverer bare virkelig godt indhold, der bliver en del af min hverdagsrutine.  

Det er som om, at have dem med i min hverdag og lytte til dem, mens jeg er i metroen, går i bad eller henter børn, gør dem meget nærværende i mit liv.

 

Og jeg oplevede, at det samme skete med mine lyttere. De tog kontakt til mig, og jeg dannede en gruppe – Bare Skriv – på Facebook, og vi blev hurtigt en flok, der mødtes en gang om måneden, og gik og skrev sammen.

 

Podcasting – et genialt medie

Som tidligere redaktionschef på Psykologi ved jeg, hvor mange talentfulde selvstændige, der er derude, som gerne vil sprede deres budskab.

Jeg ved også, hvor svært det er at få taletid i de traditionelle medier.

Det er netop en af grundene til at podcasting er et genial medie for dig, der gerne vil dele din stemme og dit budskab med verden.

Her er du din egen redaktør, journalist, sekretær og idéudvikler. Og du får det, ligesom du vil have det.

 

 

Sparring og støtte

Men det kan virke overvældende at starte sin egen podcast. Jeg synes selv, at det var helt uoverskueligt med mikrofonopsætning, hoasting, redigering og upload af RSS feed.

Heldigvis holdt det mig ikke tilbage, og det håber jeg heller ikke, det gør for dig. 

Derfor tilbyder jeg at tage dig i hånden og lære dig alt, hvad jeg ved på et unikt onlineforløb, der varer 6 uger.

Næste podcast kursus starter januar 2020.  

 

 

 

Forløbet er noget for dig, der …

 • Vil have dit budskab ud i verden.
 • Vil styrke dit netværk og have en undskyldning for at møde spændende mennesker indenfor det område, du arbejder med. (Interviews).
 • Vil have taletid – uafhængig af de etablerede medier. (Det sjove er, at de kommer til dig, når du skaber fedt indhold. Jeg har hjulpet folk igang, der efter deres podcasts lancering er blevet kontaktet af forlag, magasiner og lydforlag).
 • Vil vække tillid, vise hvad du står for og tiltrække de helt rette kunder.
 • Drømmer om din egen podcast, men bliver overvældet og måske bremset af udstyr og teknologien.

Hvem er du?

 • Du har noget på hjerte. Du er (eller ønsker måske at blive) selvstændig og har viden, erfaring eller interesse indenfor et bestemt emne.
 • Du behøver hverken at være journalist eller lydtekniker for at nå dine lyttere.
 • Du har brug for en letforståelig a-z vejledning til at optage, redigere og udgive dine lydfiler, så du kan komme igang.
 • Du har lyst til at kaste dig ud i en ny måde at kommunikere på og skabe loyale følgere – og evt. kunder – gennem godt indhold.
 • Du vil gerne få dine lyttere til at græde, grine eller blive inspireret til at leve eller handle anderledes.
 • Du er en smule teknikforskrækket, tidspresset eller overvældet og vil derfor gerne have en erfaren podcaster, redaktør og strategisk storyteller til at støtte dig i oprettelsen.

 Du er ikke …

 • Udelukkende er interesseret i fedt gear.
 • Ude på at lave en lydfortælling (A la Third Ear). I dette podcast kursus er formaterne soloshows, shows med en cohost eller interviews.
 • Ønsker et quickfix til at tjene en million uden at gøre en indsats.
 • Interesseret i at gentage dine konkurrenter og indtage deres persona.
 • 1. modul Din podcasts unikke indhold

Vi undersøger, din podcasts hvorfor, dine styrker og den ideelle lytter. Og så laver vi en mission og sætter vi nogle meningsfulde mål for din podcast. Vi kigger også på din podcasts form – skal den fx være båret af interviews eller solospeak, og skal du mon have en cohoast? 

 • 2. modul
  Klæd din podcast fængende på

Nu ved du, hvorfor du laver din podcast, og hvad dens hjerte er. Så er det også nemmere er klæde den flot på. I denne uge laver vi dens artwork (logo) og finder et godt og podsafe soundtrack, der sætter stemningen for dit univers. Det er her, vi skaber dit brands udtryk. 

 • 3. modul Få en god lyd (uden at blive ruineret)

Her hjælper jeg dig til at finde en god mikrofon, der passer til din podcasts form – uanset om du optager på farten, med en anden eller alene i dit hjem. Den dyreste på markedet behøver ikke være den bedste – og lagengymnastik er en podcasters bedste ven. 

 • 4. modul
  Optag og brænd igennem

Yeah. Hvor er du nået langt. Nu skal du simpelthen igang med at optage. Her laver du dit korte introafsnit og kigger på, hvad du fandt frem til i modul 1. Du får også redskaber til at brænde igennem med din stemme og tilstedeværelse. 

 • 5. modul Finpuds og giv din podcast et hjem

Velkommen i det tekniske maskinrum (for dreamers). Her lærer du at redigere, og også hvad du ikke skal redigere væk. Vi finder også et super hjem til din podcast, så dine lydfiler ikke gør din hjemmeside langsom. 

 • 6. Modul
  Del din podcast med verden

Her sender vi din podcast fra sit nye hjem og ud i verden (blandt andet til Apple Podcast og Spotify). Vi fejrer, de podcasts, der nu sendes ud i verden – og hylder dit mod og generøsitet til at dele din stemme og  indhold. 

Bonusser

podcasting

Få flere lyttere

Hvad er glæden ved at lave verdens fedeste indhold, hvis ingen lytter? Jeg guider dig til at få flere lyttere. Hør om hvordan du kan bruge shownotes, de sociale medier, blog osv. til at eksponere din podcast.   

Før dit interview

Her en lydfil til dig, som du kan lytte til før et interview. Jeg guider dig til at være nærværende og få din gæst til at føle sig tryg, hvis du laver et personligt interview. Og klædt på, hvis det er et ekspertinterview. 

Før din solotalk

Her guider jeg dig til at lave fede solo-optagelser med et struktur og et skellet, men som ikke lyder som oplæsning. Du får også psykologiske tricks til at lyde nærværende og ... som et menneske. Som dig.

HVem er jeg?

Charlotte Heje Haase podcaster

Charlotte Heje Haase

Jeg er selvstændig podcaster, kreativ forløser, forfatter og strategisk storyteller. Jeg har en Master i Communication, Culture and Society, University of London fra 2003.

Derudover er jeg: Online kommunikatør, Systemisk coach,  Historiefortæller, Flowspecialist og Projektleder.

I mange år arbejdede jeg som redaktionschef på magasinet Psykologi. Jeg har podcasten Forfatterhjørnet med 1500 unikke downloads per episode. 

På en uge redigerer jeg 6 podcastepisoder for kunder. De har stor succes med deres podcasts, som har åbnet døre for forlag, solgt kurser og skabt samarbejder.

Podcastere jeg har hjulpet igang

Udsolgte kurser! "Jeg kan på det varmeste anbefale Charlotte Heje Haase. Jeg havde ingen idé om, hvem der ville lytte med, eller om det ville betyde noget for min forretning. Men det har det fået. Mine hold er ofte udsolgt nogen tid før start, og de mennesker, der følger mig, har en følelse af at kende mig. Det giver den gode tryghed, der er så vigtig for at åbne op og arbejde med følelsesmæssige blokeringer. Jeg føler mig forbundet med rigtigt mange mennesker gennem min podcast."
Kisser Paludan
Kisser Paludan, Soultalk
Spirituel psykolog og ekspert i mod og selvværd
70.000 unikke downloads ”Hvis du ønsker at have din egen podcast, så er Charlotte Heje Haase den helt rigtige. Charlotte har haft en afgørende positiv indflydelse på, at Hverdagspilgrim kom i kategorien 'Nyt og spændende' på iTunes og rundede 70.000 unikke downloads på få måneder. Charlotte har guidet mig og har været en trofast og engageret støtte gennem hele processen. Både teknisk, i forhold til feedback, opmuntring og deling af indhold.”
Flemming Christensen
Flemming Christensen
Enneagramekspert og konsulent for ledere og virksomheder
God sparring på indhold "Jeg har arbejdet med radio før og kan godt lide at redigere. Min udfordring var indholdet. Jeg havde mange idéer, men var i tvivl om, hvilken jeg skulle handle på. Charlotte var her en rigtig god sparringspartner. Hun havde konkrete og effektive øvelser og redskaber til at arbejde med netop det, jeg stod i. Hun var også god til at guide igennem arbejdet og inspirere til at tænke og mærke efter, hvad der var det rigtige for mig. Efter podcast kurset gik der ikke lang tid, før jeg havde to podcasts."
Dorthe Møller Paulsen
Dorthe Møller Paulsen
Projektleder for kultur- og byfornyelsesprojekter

Ofte stillede spørgsmål

Hvorfor et online podcast kursus?

Det er godt at lære det tekniske online, så du kan stoppe videoerne og selv sidde med fx lydredigering og upload til Apple Podcast i praksis. Du kan lære tingene i dit eget tempo. Ofte glemmer man en masse detaljer fra live kurser, og sidder så og hiver sig i håret, når det skal implementeres.

Med i forløbet hører en lukket gruppe til spørgsmål og svar for alle kursister, så jeg kan støtte dig i processen fra idé til realitet. 

Det vigtigste for mig er, at du kommer i mål med din podcast, og jeg står til rådighed til at spare alt fra titel og ordlyd til indhold og udformning.

 Jeg har styr på mikrofon, lydredigering og upload, men sidder fast i forhold til indholdet. Kan podcast kurset hjælpe her, eller skal jeg booke dig 1:1?

Jeg har arbejdet med indhold i 15 år, og en stor del af kurset handler om at kigge på dit indhold og sørge for, at du kommer ud med noget, som både er sjovt at lave og at lytte til.

Indhold og redigering er mit speciale, så du skal være så velkommen, hvis du vil have sparring og øvelser til at åbne for din kreativitet og mulige indhold.

Hvad hvis jeg ikke når i mål på de 6 uger podcast kurset varer?

Nogle gange bliver børnene syge, hunden begynder at halte og livet kommer i vejen – og ingen panik. Du har adgang til onlinekurset, så længe der er internet. Og kan derfor tage det i dit eget tempo.

Bliver indholdet ikke forældet?

Jo, det kan den tekniske del hurtigt blive. Men dit online hold får opdateret indholdet, når der sker tekniske skift, så du ikke sidder med forældet viden.

Jeg er IKKE teknisk anlagt, kan jeg følge med i podcast kurset?

Når jeg kan, så tro mig, så kan du også.  Det er faktisk ikke så svært at redigere lyd, eller at få filen fra råfil og ud til andres ører. Og meget af det, behøver du kun at sætte i system en gang. 

Fordi jeg selv var teknisk udfordret i starten (jeg er ikke sådan en, der kan se en youtubevideo og så bare komme i mål på fem minutter), er jeg en meget tålmodig mentor og kan forklare det i et sprog, så alle kan være med.  

Skal du have din unikke podcast i 2019?

Podcast odile poulsen

Hvad siger kursister på mit podcast kursus?

"Jeg havde ingen ide om, hvor jeg skulle starte eller slutte, eller hvor jeg skulle søge viden til at komme i gang med at podcaste. Kurset har sparret mig mange mange timers søgning rundt på PC og prøven mig frem. Det tog mig 6 - 7 uger. Uden podcast kurset var jeg ikke kommet i gang. Det var ganske enkelt for mange ting at finde ud af. Charlotte er fantastisk som underviser. Hun guidede først igennem den "bløde del", så ens hvorfor landende og derefter den mere tekniske del. Fællesskabet i onlineforløbet var særligt godt, og at man havde nogen at følges med og sparre med. Charlotte er rigtig god til at komme med feedback til alle. Jeg var begejstret for den meget nemme tilgang til stoffet, det var rigtig nemt at sætte det hele op, når bare man fulgte guiden."
Majbrit L. Jacobsen
Majbrit L. Jacobsen
Forfatter og podcaster
"Charlotte Heje Haases begejstring for podcast har fået mig til at ville lave min egen podcast. Havde ikke overvejet det inden jeg mødte Charlotte. Men hendes passion smittede mig. Hendes podcast kursus er så fint sat sammen. Det er bygget super op, så du bliver taget i hånden hele vejen, og virkelig føler at du er i stand til at lave et godt produkt. Charlottes erfaring og viden skinner så tydeligt igennem, og hun giver konkret feedback hele vejen igennem forløbet, så du hele tiden kan justere det du har lavet. Kan kun anbefale dette kursus til dig, der ønsker at lave din egen podcast."
Camilla Qwist
Camilla Qwist
Triyoga instruktør og podcaster
"Jeg fik lyst til at lave en podcast, fordi det er en ny måde at fortælle historier på. Podcasts er fede at lytte til, og de har det med at krybe ind under huden. Charlotte Heje Haase er eminent til at skabe et rum, hvor ting kan lykkes - uden at komplicere det med irrelevant snak om teknikken, som klares i nemme trin-for-trin videoer. Charlotte har igennem podcast kurset stået til rådighed for spørgsmål fra kursisterne med en utrættelighed hjælpsomhed. Muligheden for at tilkøbe en hands-on arbejdsdag som kursist var et godt redskab for mig til at nå det sidste stykke vej, og derfra var der ikke langt videre ud i verden for min første “prøve episode”.
Nathalie Pade podcaster
Nathalie Pade
Forfatter og podcaster
"Jeg har deltaget på podcast kurset ´Skab din podcast´ hos Charlotte Heje Haase, og uden det var min Feminin Business podcast aldrig kommet ud i verden! Jeg har fået undervisning i redigering, uundværdlige tips til udstyr og optagelse, rådgivning omkring grafikken og i det hele taget en plan for, hvordan jeg skruer det hele sammen. Charlotte har stor erfaring, og det mærkes tydeligt i hendes undervisningsmoduler, samt i hendes feedback i gruppen. Tak for at have skabt et så fedt og grundigt kursus, som tager hånd om det hele, Charlotte.".
podcast kursus Dorte Lytje
Dorte Lytje
Feminin Business mentor
Charlotte Heje Haase podcast kursus

Skab din podcast
Podcast kursus

Pris

Populært og praktisk podcast kursus
ONLINE HOLDSTART 16. januar

6 uger med et modul om ugen med sparring
Frigivet hver torsdag
2250 kr. Inklusiv moms

Spar 500 kr på Early bird nu!
1625 kr. inklusiv moms


Jeg glæder mig meget til at høre mere om din podcast og hjælpe dig i mål.

Kh. Charlotte Heje Haase

4 tanker om “Podcast kursus: Skab din unikke podcast på 6 uger!

 1. Solvej kyung-Sook Christiansen Svar

  Kære Charlotte

  Jeg synes dit podcast kursus ser super skønt ud. Jeg vil bare høre dig om kurset kunne være noget for mig.
  Jeg har allerede været på to podcastkurser og er igang med at producere men ønsker hele tiden at blive bedre. Det er især det tekniske og finalizing og udgivelse som jeg godt kunne tænke mig at blive bedre til.
  Hvad tænker du, kunne dit online forløb hjælpe mig videre?
  De bedste hilsner
  Solvej K Christiansen

 2. Charlotte Indlægs forfatterSvar

  Kære Solvej
  Jeg ville nok arbejde lidt med, hvad der holder dig tilbage og skubbe blidt til dig (er forfatter og kender alt for godt, det skræmmende i at give slip og sende noget ud i verden).

  For jeg tænker, at hvis du allerede har været på to kurser, så har du formentlig den viden, du har brug for, for at sende din første episode ud i verden (optagelse, redigering, mikrofon, oprettelse og marketing). Hvis det er et fysisk kursus, kan man dog hurtigt glemme den tekniske del, hvis man ikke bruger det med det samme.

  Jeg ville selvfølgelig elske at have dig med, hvis du sidder fast. I mit forløb leverer jeg basic viden omkring teknik, redigering osv og viser, hvordan man lettest muligt får sin podcast ud i verden og får en god lyd og indtryk meget enkelt.

  Mit onlinekursus får dig fra a-z i podcasting i små trin med opgaver, der får dig i mål. Et modul frigives om ugen, og man følges som hold, så man bliver fulgt op på at komme i mål. Der er endda en konkurrence, hvor de første tre vinder en grundig sparring med mig på en episode 🙂

  Jeg er også skrivementor og kreativitetscoach, så hvis det er noget mentalt, der blokerer dig for at komme videre, hjælper jeg med det i løbet af kurset. Jeg har også arbejdet som redaktør og journalist i mange år så hjælper med sparring på indhold og intro i forrummet, for dem, der deler.

  Men hvis du leder efter et podcastkursus, der indfører i avanceret teknik, så er det ikke her. Der kan jeg hjælpe 1:1, men det er ikke det, jeg brænder for. Det er at hjælpe folk med at udtrykke det, som de gerne vil sige og få en fed Podcast med godt indhold – der både er sjov at lytte til og at skabe.

  Hvis jeg skal fortælle, hvad jeg særligt har fået ros for i forløbet, så er det overskueligheden og min store feedback på indhold. Jeg elsker at braine på titler og hjælpe med at blive mere skarp på, hvad de forskellige podcaster-spires særlige kunnen er – og hvordan det bedst formidles.

  Skriv til mig på charlotte@dinpodcast.dk, hvis du ikke helt fik svar. Her kan du også uddybe, hvad du mangler, for at komme igang.

 3. Pingback: Solo podcast? Vær dig selv og brug din stemme og personlighed - DIN PODCAST

 4. Pingback: Podcast format! Hvilket form skal din podcast tage? Om interviewet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *